Mediation

Netjes oplossen van conflicten

Een vreedzame wereld is geen wereld zonder conflicten. Conflicten zijn wezenlijk voor het leven; waar leven is, is strijd.

Mediation in Zeeland!

Conflicten kunnen snel en makkelijk ontstaan, in alle vormen en maten. Je zult ongetwijfeld weleens in een conflict zijn geraakt. Stel nou dat je er niet meer uitkomt, geen van de partijen geeft toe, maar je wilt er toch proberen uit te komen. Het conflict kost immers niet alleen 'de ander' energie, maar jou net zo goed!

Je kan bijvoorbeeld in een conflict terecht zijn gekomen wanneer je relatie is beëindigd, over omgangsregelingen, een zakelijk geschil, een geschil met de overheid waar je niet uitkomt, arbeidsconflicten, familiekwesties of burenruzies, verzekeringskwesties etc.

De mediator van Mens-wens is tevens onze juridische adviseur. Vaak gaat mediation dan ook gepaard met juridisch advies. Onze juridisch medewerker is RFEA geregistreerd!

Inhoud

Mediation betekent een oplossing tot stand laten komen waarin alle partijen zich kunnen vinden. Het is een manier om onder een deskundige, onafhankelijke en onpartijdige mediator te komen tot een oplossing van een conflict. Veel conflicten zijn geschikt voor mediation, zowel zakelijke als particuliere conflicten. Wij hebben ons gespecialiseerd in vele vormen.

Of mediation geschikt is voor jouw conflict, hangt af van hoe jij en de andere partij tegen het conflict aankijken. Het is vooral van belang dat je het conflict oprecht wilt oplossen, ondanks de problemen en de moeizame communicatie met de ander.

Traject mediation

Mediation bestaat uit een traject van 5 fases:
  • Intakegesprek
  • Mediationovereenkomst
  • Mediationbijeenkomst
  • Onderhandelingsfase
  • Vaststellingsovereenkomst

Resultaat

Gemiddeld neemt mediation 3 tot 5 sessies in beslag.
Het doel is te allen tijde om het conflict op te lossen waardoor er harmonie en rust ontstaat.  

"Elke relatie is een reflectie van de relatie met jezelf"

Deepak Chopra | Indiaas spiritualiteits-schrijver 1947

Tarieven

Bedrag(en) exclusief btw

Mediation

Per sessie van 1 uur

€ 95

Mens Wens

Oosthavendijk 101
4475 AB Wilhelminadorp (Zeeland)
Nederland