Energetisch

REIKI

Reiki betekent: " Universele levensenergie", het is herontdekt in Japan door dr. Mikao Usui en wordt ook wel het "Usui systeem van natuurlijk genezen" genoemd. Reiki activeert het zelfhelend vermogen. Helen kan ook inhouden dat men een andere manier van denken of een ander levenspatroon aanneemt. De Universele levensenergie wordt doorgegeven door middel van de handen, het is een eenvoudige manier van helen die door iedereen kan worden toegepast. Reiki is niet gebonden aan geloof en is niet paranormaal. Een eventuele spirituele ontwikkeling is niet nodig om Reiki te leren en toe te passen. Deze manier van helen bestaal al eeuwenlang in de Oosterse culturen. Levensenergie is nodig om een gezond leven te leiden, zowel geestelijk als lichamelijk. Een tekort aan deze levensenergie zorgt voor disbalans en hierdoor krijgt ziekte eerder de kans om toe te slaan.

Reiki is een intelligente energie welke precies weet wat voor jou op dit moment het belangrijkste is om op te lossen of aan te pakken. Je hoeft dus ook niet te weten wat er innerlijk aan de hand is. Als je lichamelijk en/of innerlijk gaat helen, kan er meer ruimte ontstaan voor je kwaliteiten en talenten die tot nu toe verborgen bleven. Reiki kan altijd worden toegepast naast andere behandelwijzen (regulier en/of alternatief). Bijwerkingen van medicijnen kunnen zelfs worden gereduceerd, wat heel verlichtend kan werken bijvoorbeeld tijdens ingrijpende chemokuren. Hoe meer je Reiki toepast, hoe meer het voor je doet. Mikao Usui, de her-ontdekker van deze natuurlijke geneeswijze, heeft de Reiki cursus ontwikkeld. Deze cursus stelt je in staat zelf deze helende energie te gebruiken.

Reiki 1 de eerste graad, "Sho Den"

Reiki 1, de eerste graad, "Sho Den". In deze cursus van een dag wordt je opnieuw volledig aangesloten op de Universele Levensenergie, dit gebeurt door middel van vier inwijdingen. Je bent daarna in staat om de Universele levensenergie volledig te ontvangen en door te geven.

Je leert tijdens de cursus de posities om jezelf te behandelen, maar ook anderen. De principes van Reiki worden besproken en de werking van Reiki op het fysieke, emotionele en mentale gebied. Na deze cursus heb je alles in handen om Reiki voor de rest van je leven toe te passen. De Reiki cursus is een intensief gebeuren met name door de inwijdingen. Maar ook het innerlijke beleven en het ontvangen van Reiki healing van mede- cursisten tijdens het praktisch oefenen van de behandelposities. Het is raadzaam deze dag volledig de ruimte te geven en geen verplichtingen meer te hebben voor- of nadien.

Je ontvangt een certificaat van deelname en documentatie.

Reiki 2 de tweede graad, "Oku Den"

Ervaar je na beoefening van Reiki, de eerste graad, de behoefte om een stap verder te gaan. Dan kun je Reiki, de tweede graad overwegen. Reiki twee is nog meer werkzaam op het mentale, psychische en emotionele gebied dan Reiki één. Tijdens deze cursus van een dag ontvang je één inwijding. Je leert op afstand te werken, dat wil zeggen voorbij tijd en ruimte. Je leert de symbolen te schrijven/tekenen die hiervoor nodig zijn en deze toe te passen. Je kunt Reiki zenden naar iemand aan de andere kant van de wereld maar ook gewoon naar jezelf. Daarnaast kun je ook helende Reiki zenden naar situaties uit het verleden, heden en toekomst. En je leert de "versterkte mentale" behandeling toe te passen. De hoeveelheid Reiki die je door kunt geven na inwijding in de tweede graad is intensiever dan na de eerste graad, de impact is groter.

Je ontvangt een certificaat van deelname en uitgebreide documentatie, waarna je ook als Reiki-behandelaar aan de slag kunt gaan.

Zelf meenemen

Extra sokken of pantoffels en omslagdoek of vest

Reiki Kinderen - Jongeren (10 t/m 15 jaar)

Het is voor kinderen ook heel fijn om Reiki te gebruiken als je bijvoorbeeld ziek, moe, verdrietig of boos bent. Maar het is ook fijn om Reiki te gebruiken als alles heel goed met je gaat. Reiki wordt over de hele wereld al door veel mensen gebruikt.

Tijdens de Reiki 1 cursus ga je de Reiki energie door je heen laten stromen en doorgeven via je handen aan jezelf, andere mensen, dieren en planten. Hoe mooi is dat!

Vind jij het ook fijn om Reiki te leren en ben je tussen de 10 en 15 jaar dan ben je welkom bij de Reiki I cursus voor kinderen - jongeren.

Het Reiki verhaal voor kinderen, geschreven door Reikimaster Nelleke Koole, krijg je mee na afloop van de cursus. Het is fijn dat je dit verhaal thuis nog eens op je gemakje leest, ook voor je ouder(s)/verzorger(s).

Tip aan ouder(s)/verzorger(s):

Het is aan te raden dat je kind(eren) de Reiki cursus volgt nadat één van de ouder(s)/verzorger(s) ook zelf de Reiki I cursus heeft afgelegd. Echter als dit (nog) niet mogelijk is, raad ik aan het gehele stuk over Reiki op deze site door te nemen.

Je ontvangt een certificaat van deelname en documentatie.

Alle Reiki- cursussen zijn inclusief drank, lunch, versnaperingen.

De Reiki cursussen worden gegeven door Reikimaster Nelleke Koole.

Bijeenkomsten Levenskunst

Tijdens de coaching en trainingen valt steeds op hoe weinig mensen eigenlijk geaard zijn. Dat betekent dat veel mensen (jong & oud) volle hoofden hebben en niet goed bij hun gevoel komen of dat ze juist teveel in hun gevoel zitten. Door op een fijne en makkelijke manier aarden aan te leren is coaching of niet meer nodig óf bereikt coaching juist veel sneller resultaat. Om makkelijker en sneller dit doel te bereiken hebben we laagdrempelige bijeenkomsten 'Levenskunst' ontwikkeld. Door ademhalingstechnieken, meditatie, beetje yoga, oefeningen, muziek etc. gaan we op een leuke, fijne, ontspannende en energetische manier aan de slag om in balans te raken en/of te blijven!

Hieronder de flyers met meer informatie voor elke doelgroep! 

"Healing comes in waves and maybe today the wave hits the rocks and that's okay, that's okay darling. You are still healing"

 Ljeooma Umebinyuo

Tarieven

Bedrag(en) zijn inclusief btw

Reiki 1

1 dag van 9.30 uur - ongeveer 16.00 uur

€ 160

Reiki 2

1 dag van 9.30 uur - ongeveer 16.00 uur

€ 222

Reiki 1 Kinderen - Jongeren

1 dag van 10.00 uur - ongeveer 15.00 uur

€ 100

Bijeenkomsten Levenskunst - Uit je hoofd, in je hart

€ 7,50

Mens Wens

Oosthavendijk 101
4475 AB Wilhelminadorp (Zeeland)
Nederland