Juridische zaken

Juridische zaken, advies bij conflicten

 
quotes

"Een conflict is de langste afstand tussen 2 standpunten".

Dan Bennett

mens wens diensten juridisch advies scheiden

Helaas komt het maar al te vaak voor dat we in juridische kwesties verwikkeld raken.

Heb je hulp nodig om orde op zaken te stellen, weet je even niet meer waar en hoe je het zoeken moet? Wellicht heb je dan de oplossing gevonden in het juridische advies van Mens-wens.

Zonder het te willen kun je toch in een lastige situatie terecht zijn gekomen. Je kunt bijvoorbeeld in een arbeidsconflict terecht komen, je wilt scheiden en er moet een ouderschapsplan/echtscheidingsconvenant komen of je hebt een alimentatie(her)berekening nodig, je wilt wellicht 'on speaking terms' komen met je ex-partner, een familielid of een zakenrelatie. Misschien wil je wel een eigen bedrijf opstarten of zijn er problemen met een nalatenschap? Misschien wil je in bezwaar of beroep gaan en heb je hulp nodig hoe dit het beste aangepakt kan worden? Of denk aan de jaarlijks terugkerende belastingaangiftes. Iedereen komt weleens terecht in een situatie waarin juridisch advies van pas komt.

Mediation bij echtscheiding  

Als ervaringsdeskundige weet de mediator van Mens-wens dat een scheiding/uit elkaar gaan je hele wereld op zijn kop kan zetten. Dingen die zeker waren, zijn dat niet meer. Tevens zijn er zoveel vragen die je hebt, zoals hoe moet het nu verder met de kinderen, hoeveel alimentatie moet ik betalen of ga ik ontvangen, wie blijft in de koop-/huurwoning wonen, hoeveel geld hou ik over om van te leven enz. Door de opleiding voor het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) en CFP is er een extra specialisatie in de fiscaal-juridische en financiële afwikkeling van een scheiding/uit elkaar gaan. Daarnaast kan de mediator, door zijn sociale en juridische achtergrond, ook richten op de emotionele aspecten van een scheiding/uit elkaar gaan. Dit zorgt voor een 'compleet' plaatje om de scheiding/het uit elkaar gaan in goede banen te leiden. De bedoeling is om jullie stapsgewijs mee te nemen door het gehele scheidingsproces, waarbij de insteek is om in goed onderling overleg de meest passende oplossing voor jullie te vinden.

Begeleiding kinderen bij echtscheiding/uit elkaar gaan

In onze praktijk hebben wij gemerkt dat steeds meer ouders/verzorgers voor hun kinderen begeleiding zoeken bij de echtscheiding/uit elkaar gaan. Dit kan gedurende het scheidingsproces zijn, maar het kan natuurlijk ook als de ouders/verzorgers daadwerkelijk gescheiden/uit elkaar zijn. Het belang van hun kinderen is cruciaal. Wij delen deze mening ook. Om die reden is het mogelijk om gebruik te maken van een kindercoach binnen Mens-wens. Dit wordt door iemand anders gedaan dan degene die de ouders/verzorgers begeleidt. Dit is geen verplichting, maar vaak krijgen ouders/verzorgers door dit gesprek meer duidelijkheid.

De stap naar een advocaat is vaak groter en duurder om te nemen waardoor juridisch advies van Mens-wens een snellere, goedkopere en laagdrempeligere manier is om juridische kwesties af te handelen. Daarbij hebben we een samenwerkingsverband met een vaste advocaat om gerechtelijke procedures mee te kunnen bewandelen.

Inhoud

Over veel zaken is nader juridisch advies te vragen, zowel voor de particuliere als de zakelijke klant. Wij hebben ons gespecialiseerd in vele vormen van advies. Het hangt vaak samen met mediation en coaching. Of en welk juridisch advies geschikt is, hangt of van jouw probleem of beter gezegd uitdaging!

Traject juridisch advies

  • Keuze bouwstenen voor gesprek
  • Gezamenlijke gesprekken
  • Keuze gesprekspartners
  • Rapportage/Advies


Resultaat

Uiteraard is de duur van de sessies afhankelijk van je hulpvraag, maar gemiddeld genomen vinden er
5 sessies plaats.

Het doel is te allen tijde het conflict op te lossen waardoor harmonie en rust ontstaat.

quotes

 "Vrede is niet de afwezigheid van conflicten, maar de mogelijkheid conflicten met vreedzame middelen op te lossen".

Ronald Reagan

 
Tarieven

Bedrag(en) zijn exclusief btw

 

Juridisch advies    

Per sessie van 1 uur (intake gratis)

 
€ 95,-

Mediation

Per sessie van 1 uur (intake gratis)

 
€ 95,-