Over ons

Historie

"De geschiedenis is het heden, gezien door de toekomst"

Godfried Bomans

 

In 2008 is Mens-wens opgericht. Na jarenlang mens wens over ons praktijkscholing, werk- en levenservaring te hebben opgedaan was het moment daar om onze eigen passie te volgen en mensen te helpen op onze manier. We zijn dan ook blij en trots met onze praktijk aan huis in Wilhelminadorp in Zeeland. Iedereen die een duwtje in de rug kan gebruiken en openstaat om zijn/haar situatie te veranderen/verbeteren is uiteraard welkom! 
Onze jongste klant is 8 en onze oudste klant is (tot nu toe) 66 jaar. Hoe mooi is het om te zien dat mensen van alle leeftijden en elk niveau willen werken aan zichzelf!
Ons doel is de hulp laagdrempelig te maken en mensen te ondersteunen in het pad dat zij afleggen. Het is een groot goed om aan de bel te trekken wanneer je hulp nodig hebt.

quotes

Het is een kracht, geen zwaktebod!

 

Door de keuze te maken te willen werken aan jezelf, is de grootste stap al genomen!
Mens-wens is een uniek bedrijf mede omdat we onze krachten hebben gebundeld. Naast partners in het dagelijks leven, zijn we tevens partners in Mens-wens. Vanzelfsprekend met ieder zijn eigen specialiteit.

mens wens over ons geluk samen

We houden altijd een kosteloos intakegesprek voor particulieren. Daaruit moet blijken of er een klik is waardoor we een traject kunnen opstarten. Zonder klik, geen vertrouwen. Zonder vertrouwen, nagenoeg geen resultaat. We kunnen vanuit verschillende perspectieven kijken, we zijn oprecht en eerlijk. We werken individueel of met heel kleine groepen zodat we effectief kunnen werken. We zijn flexibel en schrijven onze eigen trainingen en E-books.

Door mensen te helpen die aan zichzelf willen werken, helpen wij onszelf.
Dat klinkt een beetje gek, maar doordat wij in staat zijn mensen te helpen krijgen wij energie. Het geeft ons een voldaan en goed gevoel om mensen het juiste duwtje in de rug te geven en mede daardoor blijven wij onze eigen bewustzijn voeden en blijven we zelf ook ontwikkelen.

Dankbaar zijn we dan ook voor de mensen die Mens-wens vorm hebben gegeven en de steun die we daarvoor hebben mogen ontvangen. Onze vaders, die helaas niet meer in ons midden zijn, hebben geholpen met het vormgeven van de logo en website. Onze krachtige moeders ondersteunen ons volledig in het volgen van deze droom. Onze kinderen geven input, onze vrienden en familie sparren mee. Wellicht kunnen we zeggen dat Mens-wens onze droom is die is uitgekomen waardoor het nog fijner is mensen te helpen met het realiseren van hun dromen. 

 quotes.jpg  

"Vertrouwen is de schakelaar tussen wel of niet, aan en uit, succes en falen, geluk en geen geluk. En jij bedient de schakelaar."

Marco van Zalingen

 

Wie zijn wij?

In het kort omschreven, welke mensen we in de kuip hebben

 

mens-wens_patricia-vd-velde.jpg

Patricia van de Velde
Als jong meisje wist ik al dat ik mensen wilde helpen. Hoe en wat, daar moest ik naar op zoek.

Studie
In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle in Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ik heb veel trainingen, op diverse niveaus, gevolgd om mezelf allround te maken zodat ik oprecht kan zeggen dat mijn expertise bestaat uit het helpen van mensen, daar waar zij vastlopen.

Arbeidsverleden
Ik ben de hulpverlening ingegaan om te ontdekken wat bij mij past. Daarin heb ik gewerkt met jongeren met gedragsproblemen, op gesloten kinderafdelingen in de psychiatrie, met lichamelijk en verstandelijk gehandicapten, mensen die moesten re-integreren, inburgeraars, speciaal onderwijs etc. Er is niet één doelgroep die mij aantrekt. Nee, elk mens die aan zichzelf wil werken, trekt mij aan. Langzaamaan ontdekte ik dat ik mensen het beste kan helpen door ze te leren hoe het werkt in je hoofd, hoe het werkt met je lijf, hoe je je gedachten kan ombuigen en op een goede manier leert communiceren en dit op een zo laagdrempelig mogelijke manier.

Naast mijn opleiding SPH, heb ik tal van trainingen gevolgd zowel op arbeidsrechtelijk gebied, hulpverleningsgebied als op spiritueel gebied. Het wetenschappelijke, psychologische en het energetische combineren is een geschenk.

Coaching en kleinschalige trainingen is mijn 'ding'! Ik vind het heerlijk om op een relatief simpele manier, moeilijke processen beter vorm te geven. Schrijven is voor mij een uitlaatklep, het is helend. Ik vind het fantastisch om verhalen en de daarbij horende levenslessen te verwoorden. 

Waar word ik blij van?
Ik ben een spring in 't veld, een chaootje en ik volg mijn gevoel. Dat moet ook wel, want ik ben heldervoelend en helderwetend. Dit was eerst een 'vloek', maar nu ik weet hoe daarmee om te gaan is het een geschenk!

Het is inmiddels één van mijn specialiteiten geworden om mensen te leren omgaan met zichzelf en hun omgeving.

Ik wil alles uit het leven halen en ben een echte levensgenieter. Wellicht is dit extra ontstaan omdat ook ik veel meegemaakt heb in mijn leven. In plaats van me neer te leggen bij moeilijke situaties, daarin te verzanden, heb ik geleerd hoe gedachten te manifesteren en transformeren. Uiteraard met flink vallen en opstaan. Hoe mooi is het om met die kennis extra kracht bij te kunnen zetten!

Inmiddels ben ik al heel wat jaren gelukkig met Jeffrey en ons samengesteld gezin van 5 prachtige kinderen. Een heerlijke, drukke zegen en altijd enerverend!

We wonen in Zeeland, prachtig aan het water en in de polder. Voor mij de ultieme manier om het hoofd leeg te maken! In mijn vrije tijd ben ik het liefst in de natuur en vind ik het gezellig om lekker bourgondisch te doen met de lieve club mensen die we om ons heen hebben verzameld. 

 
mens wens jeffrey vd veldeJeffrey van de Velde
Ik ben Jeffrey, geboren in Vlissingen en woon samen met Patricia en onze 5 geweldige kinderen.

Studie
Na het behalen van mijn middelbare schoolopleiding ben ik bij de overheid terecht gekomen. Ik heb de Bestuursacademie (BA), de HEAO, de Hogere Bestuursacademie (HBDO) met specialisatie Algemeen Juridische Zaken met goed gevolg afgerond. Daarnaast heb ik diverse modules aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Open Universiteit behaald en heb ik de opleiding Mediationvaardigheden gedaan. Eind 2018 heb ik, met trots, mijn diploma RFEA behaald. De titel Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) biedt consumenten de zekerheid van een goed advies. Daarnaast heb ik de titel CFP als aanvulling op RFEA.

Arbeidsverleden
Bij de overheid heb ik veel ervaring opgedaan door verschillende functies te bekleden, variërend van toetser, applicatiebeheerder, adviseur zelfstandige ondernemers, klachtencoördinator, beleidsmedewerker Wmo en senior juridisch medewerker bezwaar- en beroep. Ik was secretaris van een onafhankelijke Bezwarencommissie (binnen het sociaal zekerheidsrecht) en jarenlang met veel plezier lid geweest van de Bezwaarschriftencommissie in Uithoorn en Mijdrecht. Momenteel ben ik lid van de Raad van Toezicht in een scholengemeenschap van het middelbaar onderwijs.

Ik ben dus altijd in contact met mensen, waar mijn passie ook ligt. Op de werkvloer kwam ik regelmatig in aanraking met conflicten van medewerkers. Hierdoor is mijn interesse in het oplossen van conflicten gegroeid en is mijn passie ontstaan om een eigen bedrijf op te zetten en mensen zoveel mogelijk te helpen.

Waar word ik blij van?
Mensen omschrijven mij als een optimist, een zorgzame en humorvolle man. Daarnaast ben ik een doorzetter. Wat het leven brengt, maakt mij sterker ondanks het niet altijd leuk is. Alles wat we meemaken, levert uiteindelijk veel op!

Mijn vrije tijd breng ik het liefste door met mijn gezin. Daarnaast ben ik graag op stap met vrienden en ben ik regelmatig te vinden op het voetbalveld van Kloetinge.

Patricia en ik wandelen elk jaar een stuk van de pelgrimsroute Compostella in Spanje, waar we veel energie en rust uithalen.